Keklik yumurtalarının bozulma süresi hakkında öğrendiklerim beni düşündürdü. Özellikle saklama koşullarının bu kadar kritik olması ve 0-4 °C aralığında saklandığında 3-4 hafta taze kalabilmesi gerçekten ilginç. Peki, bu sıcaklık aralığını sağlayamazsak, bozulma süresi ne kadar kısalır? Ayrıca, yumurtaların üzerindeki çatlaklar hemen bozulduğunu mu gösteriyor? Su testi yaparak tazeliğini anlamak da pratik bir yöntem gibi görünüyor. Başka hangi yöntemler var bu konuda?
Keklik yumurtalarının bozulma süresi hakkında öğrendiklerim beni düşündürdü. Özellikle saklama koşullarının bu kadar kritik olması ve 0-4 °C aralığında saklandığında 3-4 hafta taze kalabilmesi gerçekten ilginç. Peki, bu sıcaklık aralığını sağlayamazsak, bozulma süresi ne kadar kısalır? Ayrıca, yumurtaların üzerindeki çatlaklar hemen bozulduğunu mu gösteriyor? Su testi yaparak tazeliğini anlamak da pratik bir yöntem gibi görünüyor. Başka hangi yöntemler var bu konuda?
Cevap yaz